Ο αθλητισμός στην περιοχή μας

 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο λύκειο μας σχετικά με τον αθλητισμό, σημειώθηκε σημαντικό ποσοστό νέων οι οποίοι δεν επιθυμούν να ασχολούνται με τον αθλητισμό και προτιμούν στον ελεύθερο χρόνο τους να δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς.

Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτών των νέων φτάνει ως και το 30 %. Αντίθετα το 70% αποτελείται από νέους αρκετά δραστήριους οι οποίοι ασχολούνται με διάφορα αθλήματα, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν στην περιοχή μας και αναγκάζονται να μετακινηθούν. Επίσης σημειώθηκε πως αρκετοί από αυτούς αθλούνται σε ομάδες επαγγελματικές. Όμως οι συνεχείς μετακινήσεις τους και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποτελούν παράγοντες που δυσχεραίνουν την συμμετοχή τους στις προπονήσεις και αναστέλλουν την απόδοση τους.

Επιπλέον όσοι αθλούνται στην περιοχή μας εκφράζουν παράπονα για τους περιορισμένους και κακοδιατηρημένους αθλητικούς χώρους, πράγμα που πιστεύουν ότι οφείλεται σε οικονομικούς κυρίως λόγους.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με τον φανατισμό η έρευνα κατέδειξε ότι το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά συχνό στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Επίσης μας ανέφεραν μερικά περιστατικά φανατισμού που προκάλεσαν υλικές ζημιές αλλά και τραυματισμούς φιλάθλων.


 

depi. ΤζοΤζο Ραφαέλλα Κ Meli.K Alexia
Manos Arm. Mario Friday Πάνος Κ.. Ouiliam Kal. Πάνος Τ.
gew_angel Sofia.D PinelopiPat… Johnakos Μαρία Γ.
Bour
boulithres
ΠαναγιώτηςΔ. Papajim jimmys_carbon
     Μάρτιος 2011 - 1ο τεύχος
     Μάρτιος 2012 - 2ο τεύχος
     Μάρτιος 2013 - 3ο τεύχος