Προβληματισμοί για τη κρίση και τους μετανάστες

 

Η οικονομική κρίση όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για μας τους μετανάστες που έχουμε έρθει, έγινε ανυπόφορη. Πριν από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα ήταν μια ονειρεμένη χώρα για πολλούς ξένους που οραματίζονταν μια καλύτερη ζωή.

Τώρα όμως, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε αναγκάζονται όχι μόνο οι ξένοι αλλά και πολλοί Έλληνες να μεταναστέψουν. Για πολλούς ξένους είναι πολύ εύκολο να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους, όχι όμως και για τα παιδιά τους γιατί είναι πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ και θεωρούν την Ελλάδα δικιά τους χώρα. Έτσι τους είναι πολύ δύσκολο να πάνε στην χώρα τον γονιών τους γιατί τους είναι σαν ξένη από την στιγμή που δεν ξέρουν ούτε την γλώσσα ούτε καν τα ήθη και τα έθιμα.

Όμως, αυτός ο οικονομικός πόλεμος αναγκάζει και πολλούς Έλληνες να μεταναστέψουν, όπως έκαναν κάποτε οι γονείς και οι παππούδες τους.

Λόγω της ανεργίας και φτώχειας, τα σημερινά παιδιά είναι αναγκασμένα να βιώσουν δύσκολες συνθήκες μην γνωρίζοντας όταν τελειώσουν τις σπουδές αν θα μπορέσουν να βρουν μια δουλειά και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα δικά τους παιδιά.

Βέβαια στη σημερινή γενιά δεν μπορεί κανείς να απαγορέψει να ονειρεύεται και να ελπίζει. Η Ελλάδα είναι μια δυνατή χώρα και οι Έλληνες όπως ξέρουμε από παλιά δεν το βάζουν κάτω εύκολα. Για αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για μια καλύτερη Ελλάδα. Και μαζί μ' αυτούς και όλοι εμείς που μεγαλώσαμε εδώ και τη θεωρούμε χώρα μας.


σκίτσο και κείμενο: Alexia

 

depi. ΤζοΤζο Ραφαέλλα Κ Meli.K Alexia
Manos Arm. Mario Friday Πάνος Κ.. Ouiliam Kal. Πάνος Τ.
gew_angel Sofia.D PinelopiPat… Johnakos Μαρία Γ.
Bour
boulithres
ΠαναγιώτηςΔ. Papajim jimmys_carbon
     Μάρτιος 2011 - 1ο τεύχος
     Μάρτιος 2012 - 2ο τεύχος
     Μάρτιος 2013 - 3ο τεύχος