Τον «Αλκαίο» τον ξέρετε?
Sitius, Altius, Fortius

 

Ο Αθλητικός σύλλογος "Αλκαίος" δεν είναι τόσο γνωστός στην περιοχή μας αν και έχει μακρόχρονη πορεία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού στο νησί της Λέσβου. Το κατάλληλο πρόσωπο για να λύσει τις απορίες μας σχετικά με το ξεκίνημα, την πορεία και το δυναμικό του συλλόγου, ήταν ο προπονητής Παναγιώτης Δεμερτζής, στον οποίο απευθυνθήκαμε και με προθυμία απάντησε στα ερωτήματά μας.

Πότε ιδρύθηκε ο «Αλκαίος»;
Ο «Αλκαίος» είναι ένας αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε από ανθρώπους από το χώρο του κλασικού αθλητισμού το 1998 στη Μυτιλήνη, την εποχή που υπήρχε ραγδαία εξέλιξη του αθλητισμού στην Ελλάδα.
Είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με το καταστατικό του, δέχεται οποιονδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει αφιλοκερδώς, με βάση το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».


Πόσους αθλητές έχει ο σύλλογος;
Στο δυναμικό του συλλόγου ανήκουν 130 νέοι αθλητές, που η πλειοψηφία τους προέρχεται από τον Πολιχνίτο και τη Μυτιλήνη.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του συλλόγου.
Από το 1998 έως το 2007 ο σύλλογος είχε μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιους, παγκόσμιους, πανευρωπαϊκούς και βαλκανικούς αγώνες, αλλά λόγω της έλλειψης προπονητών κατά την περίοδο 2007-2012 η δραστηριότητα του συλλόγου περιορίστηκε.
Μετά από παρότρυνση παλαιού αθλητή του συλλόγου, προτάθηκε για γυμναστής ο απόφοιτος Ντοντέφα, παλιός πανελληνιονίκης του στίβου στα 200μ, ο Νίκος Παυλής και σε επικοινωνία που είχε με το σύλλογο η παλιά βαλκανιονίκης Ελένη Κατέχου, ο σύλλογος ξεκίνησε να έχει αθλητές και από τον Πολιχνίτο. Ενώ είχε την 320η θέση έφτασε να έχει το 2012 τη θέση 254 και το 2013 είχε τη θέση 241 και το 2014 είχε τη θέση 197. Αθλητές του «Αλκαίου» έχουν ραγδαία εξέλιξη στην πορεία του αθλητισμού με το τρίπτυχο «Sitius, Altius, Fortius» (γρηγορότερα,υψηλότερα, ισχυρότερα).


Ποια είναι η σημερινή δραστηριότητα του συλλόγου;
Ο "Αλκαίος" αποτελεί δύναμη της Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ. Κάτω από την εποπτεία του συλλόγου διοργανώνονται με άδεια του ΣΕΓΑΣ ημερίδες στίβου σε όλες τις κατηγορίες αθλημάτων.
Στη Μυτιλήνη ο σύλλογος δραστηριοποιείται πέντε φορές την εβδομάδα ενώ στον Πολιχνίτο τρεις.

Ποιες είναι οι διακρίσεις του «Αλκαίου»;
Παλιοί πανελληνιονίκες και παγκόσμοι πρωταθλητές ήταν:
ο Δημήτρης Ρέγας με καταγωγή από τον Πολιχνίτο
ο Μιχάλης Λάστος
ο Βασίλης Δεμερτζής και πολλοί άλλοι.

 

Ν.Ε.Ρ.Α.ϊδες Desert_Eagle Χαρούλα Τ. Meli.K jimmys_carbon
Manos Arm. Lia Πάνος Κ.. Ouiliam Kal. Desert_Eagle
Ράφαελ Κ. Ομάδα
Πολυμέσων
Stefan Xara G.
     Μάρτιος 2011 - 1ο τεύχος
     Μάρτιος 2012 - 2ο τεύχος
     Μάρτιος 2013 - 3ο τεύχος
     Μάρτιος 2014 - 4ο τεύχος