Οι νέοι στην αρένα της ζωής.

 
Εμείς, οι σημερινοί νέοι, καλούμαστε λόγω της ηλικίας μας να αντιμετωπίσουμε τις εσωτερικές μας ανησυχίες και ανακατατάξεις, και ταυτόχρονα τις προκλήσεις ενός ταχύτατα εξελισσόμενου κόσμου, ενώ υποχρεούμαστε να πάρουμε καθοριστικές αποφάσεις από πολύ νωρίς για την επιλογή των σπουδών, του μελλοντικού επαγγέλματος και του τρόπου ζωής μας.

Σε αυτή την αρκετά κοπιώδη πορεία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αναρίθμητες δυσκολίες εξαιτίας της νεανικής μας φύσης και της καθημερινότητάς μας. Αναλυτικότερα, όταν εγκαταλείπουμε την οικογενειακή στέγη και φροντίδα, οφείλουμε να επιβιώσουμε μόνοι μας στην κοινωνία και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Συμμετέχοντας σε αθλητικούς, πολιτιστικούς, φοιτητικούς συλλόγους ή άλλους φορείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα, διλήμματα και συγκρούσεις, που λόγω της απουσίας εμπειριών από τη ζωή μας, της ανολοκλήρωτης προσωπικότητας και της μειωμένης αυτοπεποίθησης μας δυσκολευόμαστε να χειριστούμε. Επειδή είμαστε ασταθείς χαρακτήρες, επηρεαζόμαστε εύκολα από ξένα πρότυπα. Επίσης, αμφισβητούμε τους κοινωνικούς θεσμούς, τις παραδόσεις και τις καθιερωμένες αξίες, ενώ θεωρούμε τον τρόπο ζωής των μεγάλων αναχρονιστικό. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μέσα μας ένα είδος ιδεολογικής σύγχυσης καθώς και ρευστότητα στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε απέναντι στα πρότυπα και στις αξίες της ζωής.

«Οι νέοι πρέπει να έχουν ως φάρο λαμπρό
το ιδανικό του
πάντα ψηλότερα να ανεβαίνουμε,
πάντα μακρύτερα να κοιτάζουμε». Γκαίτε

«Οι νέοι πρέπει να έχουν ως φάρο λαμπρό το ιδανικό του πάντα ψηλότερα να ανεβαίνουμε, πάντα μακρύτερα να κοιτάζουμε». Γκαίτε Επιπλέον, είναι αναγκαίο να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις απαιτήσεις που μας επιβάλλει ο σημερινός τρόπος ζωής. Επιθυμώντας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις, με τις οποίες είμαστε επιφορτισμένοι, περιορίζουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, την ψυχαγωγία μας και τις εξωσχολικές δραστηριότητες μας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ουσιαστικές φιλίες, εξαιτίας του λιγοστού ελεύθερου χρόνου που διαθέτουμε. Καλούμαστε να επιλέξουμε επάγγελμα σ’ έναν κόσμο που αστραπιαία αναδύονται νέα επαγγέλματα και εξαφανίζονται άλλα. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, θεσμοί, κανόνες και αξίες μεταβάλλονται ραγδαία και ο έφηβος οφείλει να χαράξει την προσωπική του πορεία αξιοποιώντας ταυτόχρονα όσα θετικά στοιχεία του μεταβίβασε η οικογένεια του και όσα ο ίδιος ονειρεύεται.

Είναι χρέος μας «σαν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι» να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας. Πρέπει να επιδείξουμε εργατικότητα, τιμιότητα, εντιμότητα, επιμονή και υπομονή, συνέπεια και ισχυρή θέληση, ώστε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Γκαίτε έγραψε κάποτε: «Οι νέοι πρέπει να έχουν ως φάρο λαμπρό το ιδανικό του πάντα ψηλότερα να ανεβαίνουμε, πάντα μακρύτερα να κοιτάζουμε». 

Ν.Ε.Ρ.Α.ϊδες Desert_Eagle Χαρούλα Τ. Meli.K jimmys_carbon
Manos Arm. Lia Πάνος Κ.. Ouiliam Kal. Desert_Eagle
Ράφαελ Κ. Ομάδα
Πολυμέσων
Stefan Xara G.
     Μάρτιος 2011 - 1ο τεύχος
     Μάρτιος 2012 - 2ο τεύχος
     Μάρτιος 2013 - 3ο τεύχος
     Μάρτιος 2014 - 4ο τεύχος